Dag 3 – Hond, haan en hoge golven

Door: Regillio & Irma

Blijf op de hoogte en volg Regillio & Irma

25 September 2025 | Griekenland, Thessaloniki

Dag 3 – Hond, haan en hoge golven

Vandaag stonden we ietwat vermoeid op: de hele nacht had er een hond geblaft en om 6 uur deed een overenthousiaste haan er nog een schepje bovenop. Uitslapen? Vergeet het maar! Dus maar uit bed, tanden poetsen, douchen en op naar de sportschool. Daarna trakteerden we onszelf op een saunabezoek, inclusief stoombad, en koelden af in het zwembad. Terwijl we op onze rug dobberden, keken we omhoog naar een plafond dat deed denken aan een sterrenhemel. Op zulke momenten voel je pas echt hoe bijzonder het is om van al dit moois te mogen genieten.

Daarna pakten we onze spullen en trokken richting ons “privézwembad”: het strand. Door de harde wind was de zee ruig en de golven hoog. Perfect om lekker met een boek weg te doezelen, met het geluid van de kabbelende zee op de achtergrond. Na de lunch herhaalden we dat ritueel nog eens – strandbedje, zeezicht, genieten.

Later in de middag maakten we een korte wandeling naar een nabij gehucht: een doorgaande weg met wat woningen en een paar winkeltjes. Een simpel uitstapje, maar toch leuk om even van de resortwereld los te komen. Terug in het hotel zochten we de gastenservice op om te klagen over de nachtelijke herrie. Tot onze verbazing kwamen we erachter dat we helemaal niet in de geboekte kamer zaten… hoe dan?! Morgen om 11.00 uur horen we of we eventueel kunnen verhuizen. Afwachten dus.

’s Avonds stond er Grieks diner op het programma… dachten we. In de praktijk bleek het meer Italiaans dan Grieks. Lekker hoor, maar de komende dagen willen we toch écht traditioneel Grieks eten, tijdens onze vijfdaagse tour door Chalkidiki. We sloten de avond af met traditionele Griekse muziek, al bleek één van de muzikanten eerder een Chinees dan een Griek. Hoe doen ze dat toch, die Grieken? Een apart volkje!

Met een glimlach gingen we terug naar onze kamer, benieuwd wat dag 4 ons zal brengen.